dresin2.jpg

DRESINSYKLING

PÅ NUMEDALSBANEN

Lyst til å prøve noe nytt? Lyst på en naturopplevelse litt uten om det vanlige? Da er dresinsykling perfekt for deg!

 

Ved Veggli Vertshus kan du leie dresiner og sykle den nedlagte Numedalsbanen, fra Veggli til Rødberg. Gruppereiser kan bestille mat som kan serveres på en av de nedlagte stasjonene, og for en ideel tur så er overnatting i togvognene å anbefale.

Skinnegangen som er tilrettelagt for dresinkjøring er mellom Veggli og Rødberg. Numedalsbanen har fått Olavsrosa og kan tilby en rekke flotte opplevelser på turen. Når man reiser fra Veggli så sykler man inn i flotte naturomgivelser og etter 4 km så kommer man til Kjerre Stasjon, hvor man får et flott skue over Kjerredammen og demningen som tilhører kraftproduksjonen i dalen.

På den 6 km lange strekningen mellom Kjerre og Kravikfjorden må man passere to tunneler, disse er råe, mørke og kalde, men er en veldig spennende opplevelse som vil huskes i lang tid. Den ene tunnelen er på så mye som 600 meter og man må ha lykt for å kunne passere den, den andre tunnelen er på 300 meter.

På Kravikfjorden Stasjon vil det for grupper være mulig å få servert lunsj, og for familier eller enkeltpersoner vil det være mulig å forhåndsbestille nistekurv som kan nytes på den gamle stasjonen. Kravikfjorden har flotte naturomgivelser med dalsider som omkranser fjorden og stasjonen.

Etter 5 km sykling fra Kravik Stasjon kommer man til Eidsstryken som er et flott sted for å prøve fiskelykken. Eidsstryken er en av de beste fiskeplassene på turen, men det er godt fiske i hele Numedalslågen så det er gode muligheter for å fiske.

Fra Kravikfjorden er det 9 km til den neste severdigheten på turen, den gamle stavkirka på Norefjord. Her vil det i sommersesongen være muligheter for guidet omvisning, og billetter kan kjøpes før turens start på Veggli Vertshus. Stavkirka på Norefjord er bygget på 1200-tallet og viser middelalderske arkitektoniske detaljer. På Norefjord er det også mulig å handle på Egedahls Dagligvare som ligger 100 m fra Norefjord Stasjon.

Den neste severdigheten på turen er sølvsmia til Gro Kollandsrud, hun er kunsthåndverker og ligger 5 km fra Norefjord. Gro Kollandsrud har hatt verksted på gården Kollandsrud i Nore siden 1978 og hun lager smykker i sølv, gull og emalje og bunadssølv som lages etter gamle modeller.

Et kort stykke fra Rødberg kommer man til Sevletunet Middelaldergård, gården ligger et stykke fra Numedalsbanen, men det vil bli gitt en veibeskrivelse etter ønske.

Turens endestasjon er Rødberg, dette er også Numedalsbanens endestasjon og Rødberg har jernbaneattraksjoner som er verdt turen. Det gamle stasjonsområdet er tatt godt vare på, og like ved ligger Kraftstasjonen som i sitt byggeår var Nord-Europas største kraftstasjon. Rødberg har også et sentrum som kan tilby både handling av dagligvarer, suvenirer og en kaffekopp om det er ønskelig.

PRISER PÅ DRESINUTLEIE:

  • Timeleie kr 100.- pr. dresin. Minste leietid 2 timer.
  • Dag-/ døgnleie (over 5 timer) kr 500 pr.dresin.
  • Aldersgrense for selvstendig leie av dresin er 18 år.
  • Barn og ungdom fom fylte 13 år tom 17 år i følge med foresatte/foreldre kan føre egen dresin.
  • Bruk av sykkelhjelm er påbudt både for dresinfører og de som sitter på.
  • Utleiesesongen varer normalt fra midten av mai til etter at høstferier er avviklet i regionen.